PUMPKIN SPICE VANILJALATTE
- Total Time: 5 min.
Ingredients
8 dl mantelimaitoa (tai muuta maitoa)
4 rkl kurpitsasosetta (jos haluat tehdä itse, katso vinkki alta)
2 tl kurpitsamausteseosta (jos haluat tehdä itse, katso vinkki alta)
4 rkl vaahterasiirappia
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
1,6 dl espressoa tai vahvaa kahvia (tuoretta)
2,5 dl kuohukermaa
4 kanelitankoa
Instructions
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä pumpkin spice vaniljalatte. Kaada maito pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää sitten kurpitsasose, kurpitsamausteseos, vaahterasiirappi ja vaniljauute.
Vaihe 2: Sekoita tasaiseksi.
Vaihe 3: Lisää joukkoon espresso.
Vaihe 4: Tarjoile kermavaahdon kera ja koristele kanelitangolla ja ripauksella kurpitsamausteseosta.
Kurpitsapyree:
Leikkaa pieni Hokkaido-kurpitsa lohkoiksi, poista siemenet ja paista uunissa 200 °C, kunnes kurpitsa on pehmennyt (noin 30 – 45 minuuttia, riippuen kurpitsan koosta). Anna kurpitsan jäähtyä ja laita sitten monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi. Käytä sose heti tai säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa (säilyy noin 4 päivää).
Kurpitsamausteseos:
Sekoita keskenään 3 rkl jauhettua kanelia, 2 tl jauhettua inkivääriä, 2 tl jauhettua muskottipähkinää ja 1 tl jauhettua neilikkaa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa käyttöön asti.
- Prep Time: 5 min.