Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Herkullinen Pumpkin spice vaniljalatte.

PUMPKIN SPICE VANILJALATTE


  • Kokonaisaika: 5 min.

Ainekset

8 dl mantelimaitoa (tai muuta maitoa)
4 rkl kurpitsasosetta (jos haluat tehdä itse, katso vinkki alta)
2 tl kurpitsamausteseosta (jos haluat tehdä itse, katso vinkki alta)
4 rkl vaahterasiirappia
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
1,6 dl espressoa tai vahvaa kahvia (tuoretta)

2,5 dl kuohukermaa
4 kanelitankoa


Ohje

Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä pumpkin spice vaniljalatte. Kaada maito pieneen kattilaan ja kiehauta. Lisää sitten kurpitsasose, kurpitsamausteseos, vaahterasiirappi ja vaniljauute.

Vaihe 2: Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 3: Lisää joukkoon espresso.

Vaihe 4: Tarjoile kermavaahdon kera ja koristele kanelitangolla ja ripauksella kurpitsamausteseosta.

Kurpitsapyree:

Leikkaa pieni Hokkaido-kurpitsa lohkoiksi, poista siemenet ja paista uunissa 200 °C, kunnes kurpitsa on pehmennyt (noin 30 – 45 minuuttia, riippuen kurpitsan koosta). Anna kurpitsan jäähtyä ja laita sitten monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi. Käytä sose heti tai säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa (säilyy noin 4 päivää).

Kurpitsamausteseos:

Sekoita keskenään 3 rkl jauhettua kanelia, 2 tl jauhettua inkivääriä, 2 tl jauhettua muskottipähkinää ja 1 tl jauhettua neilikkaa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa käyttöön asti.

  • Prep Time: 5 min.