KERMAISET VANILJATUULIHATUT
- Total Time: 70 min
Ingredients
TAIKINA
- 2,5 dl vettä
- 125 g voita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 4 isoa kananmunaa
KERMATÄYTE
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tl Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Paste -vaniljatahnaa
- 75 g erikoishienoa sokeria
- tomusokeria koristeluun
Instructions
Vaihe 1: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (kiertoilmalla) ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Vaihe 2: Kuumenna vesi ja voi keskikokoisessa kattilassa. Sekoita, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa.
Vaihe 3: Ota kattila pois levyltä ja lisää jauhot. Sekoita puukauhalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon.
Vaihe 4: Siirrä taikina yleiskoneen kulhoon. Käynnistä yleiskone keskinopeudella ja lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
Vaihe 5: Lusikoi seos pursotinpussiin, jossa on suuri (2 cm) pyöreä tylla. Pursota pyöreitä nokareita (3–4 cm) leivinpaperille vähintään 5 cm:n päähän toisistaan.
Vaihe 6: Laita kummatkin uunipellit uuniin ja paista 30 minuuttia. Vaihda paistoajan puolivälissä peltien paikkaa keskenään. Paista, kunnes tuulihatut ovat kohonneita ja kullanruskeita. Siirrä ritilälle jäähtymään.
Vaihe 7: Valmista kermatäyte vatkaamalla kerma, vaniljatahna ja erikoishieno sokeri kovaksi vaahdoksi. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on pieni pyöreä tylla, ja pane jääkaappiin tarjoiluun asti.
Vaihe 8: Ennen tarjoilua leikkaa tuulihatut puoliksi ja pursota täyte sisään. Vaihtoehtoisesti voit tehdä pienen reiän jokaisen tuulihatun pohjaan ja pursottaa täytteen sitä kautta. Asettele tuulihatut tarjoiluastialle.
- Prep Time: 40 min
- Cook Time: 30 min