VALKOSUKLAA-MACADAMIAKEKSIT
- Kokonaisaika: 150 min.
Ainekset
4,5 dl vehnäjauhoja (tyyppi 405)
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
2,2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
150 g voita
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu – vaniljatahnaa
1 muna + 1 munankeltuainen
170 g valkosuklaata pilkottuna
150 g suolattuja macadamiapähkinöitä pilkottuna
Ohje
Vaihe 1: Yhdistä pienessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vaihe 2: Laita voi, fariinisokeri ja sokeri suureen kulhoon tai yleiskoneeseen ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna, munankeltuainen ja vaniljatahna ja vatkaa tasaiseksi.
Vaihe 3: Lisää jauhoseos ja vatkaa kevyesti sekaisin. Kääntele joukkoon pilkotut valkosuklaat ja macadamiapähkinät. Anna taikinan levätä 2–24 tuntia.
Vaihe 4: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vaihe 5: Ota taikinasta kahden ruokalusikallisen kokoisia paloja, pyöritä palloiksi ja litistä hiukan käsien välissä. Aseta keksit kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille parin sentin päähän toisistaan (leviävät uunissa).
Vaihe 6: Paista 12–14 minuuttia, kunnes reunat ovat kullanruskeita mutta keskiosa on vielä pehmeä. Varo paistamasta liian pitkään. Anna keksien jäähtyä täysin ennen kuin otat ne pois uunipelliltä.
- Prep Time: 18 min.
- Tasaantumisaika: 120 min.
- Cook Time: 12 min.