KANELI-PÄHKINÄRULLAT VANILJAKUORRUTTEELLA
- Author: Marc Ottensmann
- Kokonaisaika: 2 h
Ainekset
TAIKINA
1,4 dl mantelimaitoa (tai muuta maitoa)
11 g kuivahiivaa
2 rkl sokeria
7,7 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita, suolaamatonta
2 kananmunaa
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
1 ripaus suolaa
TÄYTE
100 g voita sulatettuna, suolaamatonta
50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
100 g pähkinäsekoitusta (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja hasselpähkinöitä), pilkottuna
1/2 rkl kanelia
1,7 dl fariinisokeria
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
KUORRUTUS
40 g huoneenlämpöistä voita, suolaamatonta
150 g tuorejuustoa
0,8 dl tomusokeria
3 rkl mantelimaitoa (tai muuta maitoa)
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
Ohje
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä kaneli-pähkinärullat vaniljakuorrutteella. Lämmitä maito haaleaksi. Sekoita keskenään lämmitetty maito, sokeri ja kuivahiiva. Anna seoksen seistä, kunnes se alkaa kuplimaan.
Vaihe 2: Lisää jauhot ja suola hiivaseokseen. Vaivaa taikinaa esim. monitoimikoneen taikinakoukuilla ja lisää sitten vaniljauute, kananmunat sekä voi.
Vaihe 3: Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho ja jätä kohoamaan 1 tunniksi huoneenlämpöön.
Vaihe 4: Kauli taikina noin 2 cm paksuiseksi suorakulmioksi jauhotetulla pöydällä.
Vaihe 5: Pilko pähkinäsekoituksen pähkinät. Sekoita sulatettu voi jauhettujen hasselpähkinöiden, pilkottujen pähkinöiden, kanelin, fariinisokerin ja vaniljauutteen kanssa.
Vaihe 6: Ripottele seos tasaisesti taikinan päälle. Rullaa taikina tiukasti rullalle ja leikkaa 4-5 cm paksuisiksi paloiksi.
Vaihe 7: Laita rullat voideltuun vuokaan. Lämmitä uuni 180 °C. Paista 20-30 minuuttia, kunnes kanelirullat ovat kauniin kultaisen ruskeita ja läpikypsiä. Ota pois uunista ja jätä jäähtymään.
Vaihe 8: Vatkaa voi, tuorejuusto ja tomusokeri kuorrutetta varten. Lisää mantelimaito ja vaniljauute ja levitä vaniljatäyte jäähtyneiden kanelirullien päälle.
- Prep Time: 30 min.
- Jäähtyminen: 1 h
- Cook Time: 20 - 30 min.