Jouluhalko
- Kokonaisaika: 3 h 20 min.
Ainekset
Suklaapohja
4 kananmunaa
1 rkl Taylor & College Vanilla Extract -vaniljauutetta
1,5 dl sokeria
1 ripaus suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
Tomusokeria
Täyte
1,7 dl kuohukermaa
500 g mascarponejuustoa
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
1 tl appelsiininkuorta
2 rkl tomusokeria
Koristelu
200 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
Valkosuklaalastuja koristeluun
Ohje
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä Jouluhalko. Vuoraa leivinpelti tai vuoka leivinpaperilla.
Vaihe 2: Erottele kananmunat. Laita kananmunan valkuaiset monitoimikoneen kulhoon ja sekoita noin 2-3 minuutin ajan täydellä nopeudella, kunnes valkuaisvaahdon pintaan muodostuu vatkainta nostettaessa teräviä huippuja.
Vaihe 3: Sekoita keskenään vanilja, kananmunan keltuaiset ja sokeri, kunnes seos on vaaleaa. Siivilöi kaakaojauhe, vehnäjauhot ja suola toiseen kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää kuivat ainekset keltuaisseoksen joukkoon. Sekoita hyvin.
Vaihe 4: Kääntele puolet valkuaisista muovisen nuolijan avulla varovasti taikinaan. Lisää vielä toinen puolikas valkuaisista hellästi käännellen.
Vaihe 5: Kaada taikina pellille tai vuokaan. Levitä ja tasoita nuolijalla, taikinan tulisi olla noin 1 cm paksuinen. Paista uunissa 8-10 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä ja kimmoisa.
Vaihe 6: Anna pohjan jäähtyä 2 minuuttia. Ripottele päälle hieman tomusokeria. Lisää pohjan päälle puhdas keittiöliina ja ritilä, kumoa sitten pohja toisin päin ritilän avulla.
Vaihe 7: Ota leivinpaperi pois pohjasta ja ripottele myös tälle pohjan puolelle tomusokeria. Aloita rullaamaan jouluhalkopohjaa ja keittiöliinaa varovasti pitkältä sivulta, aseta saumapuoli alaspäin ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan.
Vaihe 8: Täytettä varten vatkaa kerma kulhossa, kunnes vatkainta nostettaessa vatkattuun kermaan jää teräviä huippuja. Sekoita toisessa kulhossa keskenään mascarpone, vanilja, appelsiininkuori sekä tomusokeri, kunnes seos on kermaista. Kääntele varovasti kermavaahto mascarponeseoksen joukkoon. Aseta sivuun.
Vaihe 9: Avaa pohjarulla varovasti, poista pyyhe. Levitä pohjalle täytettä, mutta jätä 1,5 cm reunat kummallekin pitkälle sivulle. Kääri pohja takaisin rullaksi, nyt ilman pyyhettä. Aseta saumapuoli alaspäin tarjoilulautaselle ja laita jääkaappiin 2 tunniksi.
Vaihe 10: Pilko karkeasti valkosuklaa. Lisää kerma, vaniljatahna ja suklaa kuumennusta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa tai liedellä keskilämmöllä. Anna suklaan sulaa samalla jatkuvasti sekoittaen.
Vaihe 11: Levitä suklaaganache tasaisesti jouluhalon päälle ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
Vaihe 12: Tee haarukan avulla suklaaganacheen kuvioita niin, että se muistuttaa puun kuorta.
Vaihe 13: Leikkaa jouluhalon päistä 1 cm pois saadaksesi siistin lopputuloksen. Koristele.
- Prep Time: 50 min.
- Pakastus: 2 h 20 min.
- Cook Time: 8 - 10 min.