VANILJAINEN SOKERIKAKKU
- Kokonaisaika: 1 h 15 min.
Ainekset
TAIKINA
2,5 dl sokeria
115 g huoneenlämpöistä voita, suolaamatonta
3 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
3 tl canola-öljyä
4 suurta kananmunaa
4,6 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
2,5 dl täysmaitoa
1 ripaus suolaa
HEDELMÄKOMPOTTI
400 g kivellisten hedelmien sekoitus (persikoita, aprikooseja)
1 dl valkoviiniä
3 rkl hunajaa
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
VANILJAKERMA
800 g tuorejuustoa
2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl tomusokeria
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
4 liivatelehteä
KORISTELU
Tuoreita karhunvadelmia tai muita marjoja tai hedelmiä
Ohje
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä vaniljainen sokerikakku. Lämmitä uuni 180°C.
Vaihe 2: Voitele ja jauhota kolme 20 cm kakkuvuokaa. Vuoraa vielä pohjat leivinpaperilla.
Vaihe 3: Taikinan valmistusta varten vatkaa keskenään voi ja sokeri monitoimikoneessa, kunnes ne muodostavat vaalean, pehmeän vaahdon. Lisää öljy ja vaniljauute hitaasti. Lisää myös kananmunat, yksi kerrallaan.
Vaihe 4: Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.
Vaihe 5: Lisää jauhot ja maito vuorotellen voiseokseen monitoimikoneen hitaalla nopeudella, jätä viimeiseksi lisäykseksi jauhoerä. Vaivaa taikinaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Vaihe 6: Kaada taikina kakkuvuokiin ja kypsennä noin 25-30 minuuttia. Voit testata kakun kypsyyttä puutikulla: mikäli puutikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Ota pohjat pois vuoista ja jätä jäähtymään.
Vaihe 7: Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi, poista kivet. Sekoita kattilassa hedelmät, valkoviini, hunaja ja vaniljatahna. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes alkoholi viinistä on haihtunut. Jätä jäähtymään täysin.
Vaihe 8: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaniljakreemiä varten sekoita keskenään tuorejuusto, vaniljatahna ja tomusokeri vaaleaksi, pehmeäksi vaahdoksi.
Vaihe 9: Lisää 3 rkl kermavaahtoa pieneen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä.
Vaihe 10: Purista vesi pehmenneistä liivatelehdistä ja lisää liivatteet lämmitettyyn kermaan, kunnes ne ovat täysin lionneet. Kaada seos tuorejuuston joukkoon ja sekoita huolellisesti välittömästi liivatteiden lisäyksen jälkeen.
Vaihe 11: Vatkaa toisessa kulhossa kermavaahto. Kääntele huolellisesti tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijan avulla.
Vaihe 12: Aseta yksi kakkukerros tarjoilulautaselle. Lisää 2-3 rkl hedelmäkompottia. Kaavi nuolijalla kakun päälle noin 1/3 vaniljakermasta tasaiseksi kerrokseksi.
Vaihe 13: Lisää toinen kakkukerros ensimmäisen päälle, lisää 2-3 rkl hedelmäkompottia ja 1/3 vaniljakermasta.
Vaihe 14: Laita lopuksi viimeinen kakkukerros. Levitä vaniljakermaa päällimmäiseen kerrokseen ja kevyt kerros kakun sivuille.
Vaihe 15: Käytä nuolijaa tasoittaaksesi kakun sivut. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Vaihe 16: Koristele tarjotessa vielä tuoreilla hedelmillä.
- Prep Time: 45 min.
- Cook Time: 25 - 30 min.