KOOKOS CRÈME BRÛLÉE LIEKITETYLLÄ ANANAKSELLA
- Total Time: 310 min.
Ingredients
CRÈME BRÛLÉE
200 ml kookosmaitoa, makeuttamatonta
250 g vispikermaa
120 g sokeria
8 kananmunan keltuaista
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
LIEKITETYT ANANAKSET
4 ananasviipaletta, kuoret poistettuna
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
4 rkl tummaa rommia
6 rkl tummaa sokeria
Instructions
Vaihe 1: Kuumenna uuni 120 °C asteeseen
Vaihe 2: Kuumenna kattilassa keskilämmöllä kookosmaito, kuohukerma, sokeri ja vaniljatahna. Vatkaa, kunnes maito alkaa kiehua, poista sitten lämmöltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
Vaihe 3: Vatkaa suuressa kulhossa munankeltuaiset sokerin kanssa paksuksi ja täyteläiseksi vaahdoksi. Lisää kookosmaitoseos hitaasti kulhoon, jatka vatkaamista.
Vaihe 4: Kaada seos 6 uuninkestävään uunivuokaan, aseta ne uunipellille ja kaada varovasti kuumaa vettä uunipellille, kunnes se ulottuu reunojen puoliväliin.
Vaihe 5: Paista 40–45 minuuttia, kunnes seoksen ulkopinta on juuri kovettunut ja keskiosa hieman hyllyy.
Vaihe 6: Ota uunista ja anna uunivuokien jäähtyä. Peitä ja siirrä jääkaappiin. Jäähdytä vähintään 4 tuntia.
Vaihe 7: Leikkaa ananas ohuiksi viipaleiksi (tarvitset 12 viipaletta). Kuumenna voi, hunaja ja 1 tl vaniljatahnaa pienellä pannulla. Laita ananasviipaleet kuumalle pannulle. Kypsennä 2-3 minuuttia. Lisää rommi ja sytytä varovasti liekkiin.
Vaihe 8: Ripottele ruskeaa sokeria jokaisen jälkiruoan pinnalle ja karamellisoi kaasupolttimella. Asettele päälle liekitetty ananas ja tarjoa heti.
- Prep Time: 20 min.
- Tekeytyminen ja jäähtyminen: 250 min.
- Cook Time: 40 min.