Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

VANILJATARTELETIT VADELMILLA JA PISTAASIPÄHKINÖILLÄ


  • Kokonaisaika: 225 min.

Ainekset

TAIKINA

1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl sitruunankuorta
100 g voita
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu – vaniljatahnaa

VADELMATÄYTE

250 g vadelmia
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

VANILJAMOUSSE

2 liivatelehteä
0,4 dl sokeria
1,25 dl maitoa
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu – vaniljatahnaa
2 munankeltuaista
1,25 dl vispikermaa
2 munanvalkuaista

PINNALLE

300 g vadelmia
40 g suolattuja pistaasipähkinöitä pilkottuna


Ohje

Vaihe 1: Laita kaikki taikinan ainekset yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä vähintään 30 minuuttia.

Vaihe 2: Voitele kevyesti kuusi tartelettivuokaa voilla.

Vaihe 3: Kaulitse taikina puhtaalla jauhotetulla pinnalla noin kolmen millimetrin paksuiseksi. Leikkaa taikinasta kuusi pyöreää palaa, jotka ovat hiukan suurempia kuin tartelettivuoat. Painele taikinanpalat vuokiin ja pistele niihin reikiä haarukalla. Anna levätä vähintään tunnin.

Vaihe 4: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Vaihe 5: Peitä jokainen tarteletti palalla leivinpaperia ja asettele sen päälle paistokuulia. Paista tarteletteja 15 minuuttia, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi. Anna jäähtyä kunnolla ja poista sitten vuoat.

Vaihe 6: Aloita vadelmakerroksen valmistaminen liottamalla kahta liivatelehteä kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa 10 minuuttia. Soseuta vadelmat tehosekoittimessa ja siivilöi ne.

Vaihe 7: Laita sitruunamehu ja 3 rkl vadelmakastiketta pieneen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes seos alkaa poreilla. Siirrä kattila pois levyltä.

Vaihe 8: Purista vesi pois liivatelehdistä, laita liivatelehdet kattilaan ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Lisää seos vadelmasoseeseen ja sekoita huolellisesti. Täytä tarteletit 2–3 ruokalusikallisella vadelmasosetta ja anna jäähtyä.

Vaihe 9: Aloita vaniljamoussen valmistaminen liottamalla kahta liivatelehteä kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa 10 minuuttia.

Vaihe 10: Sekoita maito, sokeri ja vaniljatahna pienessä kattilassa. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee. Siirrä pois levyltä.

Vaihe 11: Vatkaa munankeltuaisia keskikokoisessa kuumuuden kestävässä kulhossa, ja siirrä kulho sitten lämpimään vesihauteeseen. Lisää hitaasti lämmin vaniljamaito. Sekoita koko ajan 5–8 minuuttia, kunnes seos sakenee hiukan.

Vaihe 12: Purista vesi pois liivatelehdistä, lisää liivatelehdet vaniljaseokseen ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Laita kulho jääkylmään vesihauteeseen ja vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt.

Vaihe 13: Laita vispikerma ja munanvalkuaiset kahteen eri kulhoon ja vatkaa kummatkin kovaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto ja valkuaisvaahto varovasti vaniljaseokseen.

Vaihe 14: Täytä tarteletit laittamalla vadelmakerroksen päälle 3 rkl vaniljamoussea ja anna levätä 1–2 tuntia. Ennen tarjoilua aseta pinnalle tuoreita vadelmia ja pilkottuja pistaasipähkinöitä.

  • Prep Time: 40 min.
  • Tasaantumisaika: 180 min.
  • Cook Time: 15 min.