VANILJAPAVLOVA VANILJAKERMAVAAHDOLLA JA MARJOILLA
- Kokonaisaika: 105 min.
Ainekset
MARENKI
4 munanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
hyppysellinen suolaa
2,5 dl sokeria
1 tl etikkaa
2 tl maissitärkkelystä
KUORRUTE
2,5 dl vispikermaa
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract Luomu vaniljauutetta
50 g vadelmia
70 g punaherukoita
50 g karhunvatukoita
100 g mustikoita
70 g mansikoita
tuoretta minttua
Ohje
Vaihe 1: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Aseta uunipellille leivinpaperi. Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on 23 cm, ja käännä paperi ylösalaisin.
Vaihe 2: Laita munanvalkuaiset ja hyppysellinen suolaa suureen kulhoon tai yleiskoneeseen ja vatkaa suurella teholla kovaksi vaahdoksi.
Vaihe 3: Hidasta keskiteholle. Lisää hitaasti sokeri ja vatkaa, kunnes vaahtoon muodostuu kovia kiiltäviä huippuja.
Vaihe 4: Kääntele sitten nuolijan avulla varovasti sekaan maissitärkkelys ja etikka.
Vaihe 5: Kaavi marenki leivinpaperille piirtämäsi ympyrän päälle. Siirrä uunipelti uuniin ja vähennä lämpöä 100 asteeseen.
Vaihe 6: Paista 60–70 minuuttia ja sammuta sitten uuni. Pidä luukku suljettuna ja anna pavlovan tasaantua noin 30 minuuttia. Aseta pavlova varovasti kakkuvadille.
Vaihe 7: Vatkaa kerma ja vaniljauute kovaksi vaahdoksi. Kuorruta pavlova kermavaahdolla, marjoilla ja tuoreella mintulla.
- Prep Time: 15 min.
- Tasaantumisaika: 30 min.
- Cook Time: 60 min.