VANILJAKUPPIKAKUT
- Total Time: 175 min
Ingredients
TOFFEEKASTIKE
- 30 g fariinisokeria
- 20 g sokeria
- 25 g voita
- 1 dl kuohukermaa
KUPPIKAKUT
- 200 g pehmeää suolatonta voita
- 160 g sokeria
- 4 kananmunaa
- 200 g vehnäjauhoa
- 2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
- hyppysellinen suolaa
- 4 tl Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract -vaniljauutetta
KOSTUTUS
- 1 dl vettä
- 6 tl Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract -vaniljauutetta
KUORRUTE
- 500 g creme fraichea
- 50 g tomusokeria
- 3 annospussia Dr. Oetker Cream Fix –kerman stabilointiainetta
- 2 rkl pekaanipähkinärouhetta
Instructions
Vaihe 1: Valmista toffeekastike ennen kuppikakkuja, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Sekoita fariinisokeri ja tavallinen sokeri kattilassa ja kuumenna, kunnes seos on sulanut ja näyttää kullanruskealta ja karamellisoituneelta. Siirrä kattila heti pois levyltä ja sekoita joukkoon voi ja kerma roiskeita varoen. Jatka lämmitystä alhaisella lämpötilalla, kunnes sokeri on jälleen sulaa ja toffeekastikkeesta on tullut tasaista. Anna jäähtyä kokonaan.
Vaihe 2: Aloita jäähtymistä odotellessasi kuppikakkujen valmistus. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja aseta muffinipellin koloihin 12 muffinivuokaa. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella suuressa kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kevyesti. Lisää siivilöidyt jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja sen jälkeen suola ja vaniljauute. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja väriltään vaaleaa.
Vaihe 3: Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja paista 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Vaihe 4: Sekoita sillä aikaa vesi ja vaniljauute pienessä kulhossa. Kun kuppikakut ovat valmiit, ota ne uunista ja anna niiden vielä olla muffinipellillä. Kostuta kuumat kuppikakut vaniljavedellä pullasudin avulla. Aseta kuppikakut ritilälle ja anna niiden jäähtyä kokonaan.
Vaihe 5: Kuorrutusta varten vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Jatka vatkaamista ja kaada sekaan Cream Fix jauheet. Lisää kolme neljäsosaa toffeekastikkeesta ja sekoita kevyesti.
Vaihe 6: Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusukkeita kuppikakkujen päälle. Valuta loput toffeekastikkeesta kuorrutteen pinnalle ja viimeistele pekaanipähkinärouheella.
- Prep Time: 30 min
- Cook Time: 25 min