VANILJAINEN TÄHTILEIPÄ
- Kokonaisaika: 2 h 30 min.
Ainekset
TAIKINA
11 g kuivahiivaa
2,75 dl lämmintä täysmaitoa
50 g sulatettua voita, suolaamatonta
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl Taylor & Colledge Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
7,7 vehnäjauhoja
TÄYTE
250 g tuorejuustoa
1,1 dl sokeria
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
1 kananmuna
VOITELU
1 kananmuna
1 rkl täysmaitoa
KORISTELU
Granaattiomenan siemeniä, tomusokeria
Ohje
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä vaniljainen tähtileipä. Sekoita maito ja kuivahiiva keskenään. Anna seistä, kunnes seoksen pinnalle muodostuu hieman vaahtoa. Vaahdon muodostus kestää noin 10 minuuttia.
Vaihe 2: Lisää sulatettu voi, sokeri, kananmuna, vaniljatahna ja jauho maito-hiivaseoksen joukkoon. Sekoita matalalla nopeudella ja käytä taikinakoukkuja. Lisää nopeutta vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes taikina on joustavaa (noin 5-10 minuuttia).
Vaihe 3: Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin tunnin verran.
Vaihe 4: Täytettä varten vatkaa tuorejuusto ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut tuorejuustoon. Lisää vaniljatahna ja kananmuna ja sekoita hyvin.
Vaihe 5: Laita taikina jauhotetulle työtasolle. Leikkaa 4 yhtä suureen osaan ja muotoile näistä palloja.
Vaihe 6: Kauli yksi palloista halkaisijaltaan 28 cm ympyräksi. Laita leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Lisää 2 rkl täytettä taikinan päälle ja levitä ohueksi kerrokseksi.
Vaihe 7: Kauli toinen taikina samankokoiseksi ympyräksi ja aseta ensimmäisen, täytetyn ympyrän päälle. Lisää 2 rkl täytettä päälle.
Vaihe 8: Toista edellinen vaihe.
Vaihe 9: Tee halkaisijaltaan 7 cm ympyrä taikinan keskelle keksimuotin tai mukin/lasin avulla.
Vaihe 10: Leikkaa veitsellä juuri rajaamasi pieni ympyrä pois niin että keskelle jää reikä.
Vaihe 11: Leikkaa jokainen neljännes puoliksi ja sitten jokainen uusi osa vielä puoliksi (lopuksi tulisi olla 16 pientä kolmiota, jotka on vielä kiinni keskustassa).
Vaihe 12: Ota kaksi taikinanauhaa ja kierrä niitä poispäin toisistaan.
Vaihe 13: Painele päädyt yhteen saadaksesi tähden sakaran. Toista sama lopuille taikinan nauhoille. Lopuksi tulisi muodostua noin 8 tähden sakaraa.
Vaihe 14: Peitä ja anna kohota noin 20 minuuttia.
Vaihe 15: Lämmitä uuni 180 °C.
Vaihe 16: Vatkaa 1 kanamuna ja 1 rkl maitoa. Voitele seoksella tähtileipä ja paista 30 minuuttia, kunnes leipä on väriltään kultaisen ruskea.
Vaihe 17: Koristele vielä tomusokerilla ja granaattiomenan siemenillä ennen tarjoilua. Tarjoile lämpimänä.
- Prep Time: 30 min.
- Odotus: 1 h 30 min.
- Cook Time: 30 min.