Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Herkullinen Vaniljainen sokerikakku.

VANILJAINEN SOKERIKAKKU


  • Kokonaisaika: 1 h 15 min.

Ainekset

TAIKINA

2,5 dl sokeria
115 g huoneenlämpöistä voita, suolaamatonta
3 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
3 tl canola-öljyä
4 suurta kananmunaa
4,6 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
2,5 dl täysmaitoa
1 ripaus suolaa

HEDELMÄKOMPOTTI

400 g kivellisten hedelmien sekoitus (persikoita, aprikooseja)
1 dl valkoviiniä
3 rkl hunajaa
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa

VANILJAKERMA

800 g tuorejuustoa
2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl tomusokeria
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
4 liivatelehteä

KORISTELU

Tuoreita karhunvadelmia tai muita marjoja tai hedelmiä


Ohje

Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä vaniljainen sokerikakku. Lämmitä uuni 180°C.

Vaihe 2: Voitele ja jauhota kolme 20 cm kakkuvuokaa. Vuoraa vielä pohjat leivinpaperilla.

Vaihe 3: Taikinan valmistusta varten vatkaa keskenään voi ja sokeri monitoimikoneessa, kunnes ne muodostavat vaalean, pehmeän vaahdon. Lisää öljy ja vaniljauute hitaasti. Lisää myös kananmunat, yksi kerrallaan.

Vaihe 4: Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.

Vaihe 5: Lisää jauhot ja maito vuorotellen voiseokseen monitoimikoneen hitaalla nopeudella, jätä viimeiseksi lisäykseksi jauhoerä. Vaivaa taikinaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.

Vaihe 6: Kaada taikina kakkuvuokiin ja kypsennä noin 25-30 minuuttia. Voit testata kakun kypsyyttä puutikulla: mikäli puutikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Ota pohjat pois vuoista ja jätä jäähtymään.

Vaihe 7: Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi, poista kivet. Sekoita kattilassa hedelmät, valkoviini, hunaja ja vaniljatahna. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes alkoholi viinistä on haihtunut. Jätä jäähtymään täysin.

Vaihe 8: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaniljakreemiä varten sekoita keskenään tuorejuusto, vaniljatahna ja tomusokeri vaaleaksi, pehmeäksi vaahdoksi.

Vaihe 9: Lisää 3 rkl kermavaahtoa pieneen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä.

Vaihe 10: Purista vesi pehmenneistä liivatelehdistä ja lisää liivatteet lämmitettyyn kermaan, kunnes ne ovat täysin lionneet. Kaada seos tuorejuuston joukkoon ja sekoita huolellisesti välittömästi liivatteiden lisäyksen jälkeen.

Vaihe 11: Vatkaa toisessa kulhossa kermavaahto. Kääntele huolellisesti tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijan avulla.

Vaihe 12: Aseta yksi kakkukerros tarjoilulautaselle. Lisää 2-3 rkl hedelmäkompottia. Kaavi nuolijalla kakun päälle noin 1/3 vaniljakermasta tasaiseksi kerrokseksi.

Vaihe 13: Lisää toinen kakkukerros ensimmäisen päälle, lisää 2-3 rkl hedelmäkompottia ja 1/3 vaniljakermasta.

Vaihe 14: Laita lopuksi viimeinen kakkukerros. Levitä vaniljakermaa päällimmäiseen kerrokseen ja kevyt kerros kakun sivuille.

Vaihe 15: Käytä nuolijaa tasoittaaksesi kakun sivut. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Vaihe 16: Koristele tarjotessa vielä tuoreilla hedelmillä.

  • Prep Time: 45 min.
  • Cook Time: 25 - 30 min.