VANILJA-SUKLAA POTS DE CREME
- Total Time: 4 h 50 min.
Ingredients
POHJA
120 g speculoos-keksejä tai Biscoff-keksejä
VANILJAKERMA
2 liivatelehteä
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
2,5 dl täysmaitoa
1 ripaus suolaa
2 kananmunan keltuaista
0,6 dl sokeria
1,25 dl kuohukermaa tai vispikermaa
SUKLAAKERMA
150 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
15 g voita, suolaamatonta
1,5 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
1 ripaus suolaa
KORISTELU
1 appelsiini
Speculoos- tai Biscoff-keksejä
Suklaata raastettuna
Instructions
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä vanilja-suklaa pots de creme. Murusta keksit pieniksi paloiksi ja jaa tasaisesti parfait-laseihin.
Vaihe 2: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Lisää maito, vanilja ja suola kattilaan. Kiehauta ja ota sitten pois liedeltä.
Vaihe 3: Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri kermaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon vähitellen lämmitetty maitoseos.
Vaihe 4: Kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä hiljalleen samalla sekoittaen, kunnes kerma alkaa paksuuntua (älä anna sen kiehua, jottei munankeltuainen juoksetu). Kerman koostumus on oikeanlainen, kun se pysyy lusikassa eikä valu enää ohuena.
Vaihe 5: Kaada kerma kulhoon.
Vaihe 6: Purista liivatelehdet vedestä ja liota kuumaan, aiemmin tehtyyn kermaseokseen. Jäähdytä kermaseosta noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen.
Vaihe 7: Vatkaa kerma. Kun kerma on jäykempää, kääntele vaniljakermaseokseen. Kaada vaniljakermaa parfait-laseihin ja pidä jääkaapissa, kunnes tämä on asettunut.
Vaihe 8: Suklaakermaa varten pilko tumma suklaa hienoksi. Lisää suklaa ja voi kuumennusta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa samalla sekoittaen. Anna jäähtyä.
Vaihe 9: Sekoita sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa kananmunat, sokeri ja suola, kunnes saat paksun vaahdon. Kääntele joukkoon sulanut suklaa.
Vaihe 10: Vatkaa kerma ja vaniljauute keskenään vaahdoksi.
Vaihe 11: Kääntele varovasti kermavaahto suklaaseoksen joukkoon. Kaada vaniljakerman päälle ja laita jääkaappiin neljäksi tunniksi.
Vaihe 12: Koristele esimerkiksi raastetulla suklaalla, keksimuruilla ja tuoreella appelsiinilla.
- Prep Time: 30 min.
- Pakastus: 4 h 20 min.