Mene sisältöön
  • Tietoa meistä
  • Tuotteet
  • Vastuullisuus
  • Reseptit
    • Uusimmat reseptit
    • Kaikki reseptit
    • Danmark / Denmark
    • Ireland / Ireland
    • Italia / Italy
    • Lietuva / Lithuania
    • Nederland / Netherlands
    • Norge / Norway
    • Schweiz / Swiss
    • Sverige / Sweden
    • United Kingdom
Menu
  • Tietoa meistä
  • Tuotteet
  • Vastuullisuus
  • Reseptit
    • Uusimmat reseptit
    • Kaikki reseptit
    • Danmark / Denmark
    • Ireland / Ireland
    • Italia / Italy
    • Lietuva / Lithuania
    • Nederland / Netherlands
    • Norge / Norway
    • Schweiz / Swiss
    • Sverige / Sweden
    • United Kingdom
Takaisin resepteihin

VANILJA-KURPITSAPIIRAKKA

Herkullinen Vanilja-kurpitsapiirakka.

Jaa tämä resepti

TULOSTA RESEPTI
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Herkullinen Vanilja-kurpitsapiirakka.

VANILJA-KURPITSAPIIRAKKA


  • Kokonaisaika: 1 h 30 min. + jääkaappisäilytys yön yli

Ainekset

PIIRAKKATAIKINA JA KORISTELU

3,8 dl vehnäjauhoja

125 g kylmää voita, suolaamatonta

0,7 dl sokeria

1 kananmuna

1 ripaus suolaa

1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa

TÄYTE

450 g kurpitsasosetta

3 kananmunaa

1 dl vaahterasiirappia

1,25 dl mantelimaitoa (tai täysmaitoa)

2 rkl kurpitsamausteseosta

1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta


Ohje

Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä vanilja-kurpitsapiirakka. Sekoita suuressa kulhossa keskenään jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä voi kuutioina jauhoseoksen joukkoon. Käytä haarukkaa ja sekoita aineksia keskenään, kunnes seos muuttuu muruiseksi. Lisää kananmuna ja vaniljatahna ja vaivaa käsin, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Laita jääkaappiin 15-20 minuutiksi.

Vaihe 2: Voitele halkaisijaltaan 24 cm kokoinen piirakkavuoka.

Vaihe 3: Kauli taikina jauhotetulla työtasolla hieman suuremmaksi kuin piirakkavuoka.

Siirrä taikina piirakkavuokaan varovaisesti. Leikkaa vuoasta yli tulevat taikinan reunat pois. Leikkaa keksimuotilla lehtikuvioita ylijäävästä taikinasta. Laita jääkaappiin asettumaan 15-20 minuutiksi.

Vaihe 4: Lämmitä uuni 180 °C. Paista piirakkapohjaa 8-10 minuuttia ja aseta sitten sivuun odottamaan.

Vaihe 5: Vatkaa kananmunat suurehkossa kulhossa. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, mantelimaito, kurpitsamauste ja vaniljauute. Lisää sitten kurpitsasose. Vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.

Vaihe 6: Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista 50-60 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt. 15 minuutin paiston jälkeen lisää taikinalehtikoristeet piirakan päälle.

Vaihe 7: Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä täysin. Peitä piirakka tiiviisti ja laita jääkaappiin useammaksi tunniksi tai yön yli.

Vinkki: Jos haluat tehdä itse kurpitsasoseen, pilko pieni Hokkaido-kurpitsa lohkoihin, poista siemenet ja kypsennä uunissa 200°C, kunnes kurpitsa on pehmennyt (noin 30-45 minuuttia, riippuen kurpitsan koosta). Anna jäähtyä ja laita sitten tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi. Käytä heti tai laita jääkaappiin ilmatiiviiseen rasiaan. Pyree säilyy jääkaapissa noin 4 päivää.

  • Prep Time: 20 min.
  • Pakastaminen: yön yli
  • Cook Time: 60 - 70 min.

Did you make this recipe?

Share a photo and tag us with #instahandle - we can't wait to see!

Lisää reseptejä

Loading...
Herkullinen Vaniljainen sokerikakku.

VANILJAINEN SOKERIKAKKU

Organic Vanilla Bean Paste
Herkullinen Vadelmainen Juustokakku.

VADELMAINEN JUUSTOKAKKU

Organic Vanilla Bean Paste
Instagram Facebook-square
  • Yhteystiedot
  • Compliance-toiminto
  • Tietosuojakäytäntö
  • Yhteystiedot
  • Compliance-toiminto
  • Tietosuojakäytäntö
Taylor & Colledge ©2023