Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

VANILJA-KEKSIKRANSSI


  • Author: Marc Ottensmann
  • Kokonaisaika: 2 h 25 min.

Ainekset

TAIKINA

3,8 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
0,6 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita, suolaamatonta
1 kananmuna
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
1 ripaus suolaa

KORISTELU

4,2 dl tomusokeria
2 kananmunan valkuaista
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
Strösseleitä (vapaaehtoinen)


Ohje

Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä vanilja-keksikranssi. Vatkaa voi ja sokeri monitoimikoneessa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja kananmuna, vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita hyvin.

Vaihe 2: Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.

Vaihe 3: Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla, jätä sivuun odottamaan.

Vaihe 4: Lämmitä uuni 180 °C.

Vaihe 5: Siirrä keksitaikina jauhotetun työtason päälle ja kauli  ½ – 1 cm paksuiseksi.

Vaihe 6: Tee keksimuotilla keksejä taikinasta. Aseta keksit pellille 2 cm etäisyydelle toisistaan.

Vaihe 7: Paista 9-10 minuuttia tai kunnes keksit ovat kultaisen ruskeita reunoilta.

Vaihe 8: Sillä välin kun keksit paistuvat, vatkaa tomusokeri ja kananmunan valkuaiset sähkövatkaimella huolellisesti. Lisää nopeutta, kunnes vaahdosta voi muodostaa teräviä huippuja.

Vaihe 9: Kun keksit ovat täysin jäähtyneet, koristele kuorrutteella ja strösseleillä.

  • Prep Time: 15 min.
  • Pakastaminen: 2 h
  • Cook Time: 10 min.