VANILJA-KEKSIKRANSSI
- Author: Marc Ottensmann
- Kokonaisaika: 2 h 25 min.
Ainekset
TAIKINA
3,8 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
0,6 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita, suolaamatonta
1 kananmuna
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
1 ripaus suolaa
KORISTELU
4,2 dl tomusokeria
2 kananmunan valkuaista
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
Strösseleitä (vapaaehtoinen)
Ohje
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä vanilja-keksikranssi. Vatkaa voi ja sokeri monitoimikoneessa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja kananmuna, vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita hyvin.
Vaihe 2: Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.
Vaihe 3: Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla, jätä sivuun odottamaan.
Vaihe 4: Lämmitä uuni 180 °C.
Vaihe 5: Siirrä keksitaikina jauhotetun työtason päälle ja kauli ½ – 1 cm paksuiseksi.
Vaihe 6: Tee keksimuotilla keksejä taikinasta. Aseta keksit pellille 2 cm etäisyydelle toisistaan.
Vaihe 7: Paista 9-10 minuuttia tai kunnes keksit ovat kultaisen ruskeita reunoilta.
Vaihe 8: Sillä välin kun keksit paistuvat, vatkaa tomusokeri ja kananmunan valkuaiset sähkövatkaimella huolellisesti. Lisää nopeutta, kunnes vaahdosta voi muodostaa teräviä huippuja.
Vaihe 9: Kun keksit ovat täysin jäähtyneet, koristele kuorrutteella ja strösseleillä.
- Prep Time: 15 min.
- Pakastaminen: 2 h
- Cook Time: 10 min.