JOULUN JUUSTOKAKKU
- Kokonaisaika: 5 h 40 min.
Ainekset
POHJA
200 g karamellisoituja keksejä (Speculaas-keksejä)
80 g voita sulatettuna, suolaamatonta
TÄYTE
900 g tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
2 rkl Taylor & Colledge Vanilla Extract -vaniljauutetta
2,3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä
KIILLE
2,5 dl glögiä
0,6 dl sokeria
4 liivatelehteä
KORISTELU
rosmariinia, granaattiomenan siemeniä
Ohje
Vaihe 1: Aloitetaan reseptillä joulun juustokakku. Siirrä kaikki ainekset huoneenlämpöön.
Vaihe 2: Valmistele vuoka: Laita leivinpaperia halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja vuoraa reunat muovikelmulla. Vuoraa reunat vielä vahvalla foliolla, mieluiten kolmessa kerroksessa. Varmista, että yhtään kosteutta ja vettä ei pääse vuokaan.
Vaihe 3: Lämmitä uuni 170°C. Lisää vettä syvälle uunipellille tai leivontavuokaan, johon kakkuvuoka ja vesi mahtuvat, noin kahden sormen korkeudelle.
Vaihe 4: Hienonna keksit monitoimikoneessa muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Vaihe 5: Lisää tuorejuusto, kermaviili, vaniljauute ja sokeri suureen kulhoon ja sekoita tasaiseksi täytteeksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Kääntele sitten joukkoon maissitärkkelys.
Vaihe 6: Levitä täyte keksimurupohjan päälle. Laita kakku tiiviisti vuoratussa vuoassa pellille, jossa on vettä, ja paista uunissa 75 minuuttia.
Vaihe 7: Laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku. Jätä juustokakku jäähtymään vielä uuniin noin tunniksi, jotta pintaan ei tulisi halkeamia.
Vaihe 8: Ota juustokakku pois uunista ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Vaihe 9: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Vaihe 10: Kiilteen valmistusta varten lisää glögi ja sokeri pieneen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä. Purista ylimääräinen vesi pehmenneistä liivatelehdistä ja lisää kuumennetun glögin joukkoon. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuenneet.
Vaihe 11: Anna jäähtyä, kunnes glögikiille alkaa paksuuntua. Kaada sitten nopeasti kiille juustokakun päälle ja laita juustokakku takaisin jääkaappiin asettumaan.
Vaihe 12: Koristele juustokakku rosmariinilla ja granaattiomenan siemenillä.
Nauti joulun juustokakku.
- Prep Time: 25 min.
- Pakastaminen: 4 h
- Cook Time: 75 min.